Hans Nijland en Marianne Timmer spreken op sponsoravond

Op donderdag 29 juni vindt de sponsoravond van het bedrijvenvoetbaltoernooi in Bedum plaats, een initiatief van de Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum en de Bedrijvenvereniging voormalige gemeente Bedum . Het evenement wordt gehouden op het sportpark in Bedum De avond staat in het teken van sport, ondernemen en netwerken. Als speciale gasten zullen Hans Nijland en Marianne Timmer een presentatie geven over hun ervaringen in de sportwereld.

Hans Nijland was 23 jaar lang de algemeen directeur van FC Groningen en de langstzittende directeur in het betaalde voetbal. Onder zijn leiding groeide de club uit tot een stabiele eredivisionist met een nieuw stadion, een eigen trainingscomplex en een succesvolle jeugdopleiding. In 2015 won FC Groningen voor het eerst de KNVB-beker en werd Nijland verkozen tot Groninger van het Jaar. In 2019 nam hij afscheid van de club, maar bleef hij actief als ondernemer, uitgever en ambassadeur van diverse evenementen.

Marianne Timmer is een voormalig schaatsster die drie gouden medailles won op de Olympische Winterspelen. In 1998 verraste ze de wereld door zowel de 1000 als de 1500 meter te winnen in Nagano. In 2006 herhaalde ze haar kunststukje op de 1000 meter in Turijn. Timmer was ook wereldkampioen sprint in 2004 en won meerdere medailles op de wereldkampioenschappen afstanden. Na haar actieve carrière werd ze schaatscoach, onder meer van het tv-programma De IJzersterkste. In 2011 nam ze officieel afscheid van de schaatssport en werd ze erelid van de KNSB.

De sponsoravond van het bedrijvenvoetbaltoernooi in Bedum is een unieke kans om deze twee sporticonen te horen spreken over hun passie, hun successen en hun uitdagingen. Daarnaast is het een gezellige avond om te netwerken met andere ondernemers en voetballiefhebbers uit de regio. Deze avond is speciaal voor alle deelnemende bedrijven, de sponsoren en alle leden van de BvGB.