Bedum loopt massaal uit voor Bedrijvenvoetbal

Meer dan 4.000 bezoekers bezochten afgelopen weekend het Bedrijvenvoetbal op het sportpark in Bedum. Nooit eerder kwamen zoveel mensen op het evenement af. Voetballen, muziek, netwerken en gezelligheid gaan hand in hand. Een fanatiek stichtingsbestuur met meer dan honderd vrijwilligers van diverse verenigingen maken het weekend mogelijk. Zelfs oud burgemeester Erica van Lente kwam er voor terug uit Dalfsen. Dat had ook te maken met de samenwerking met Bedum Broest. Zeven lokale bands zorgden zaterdag voor een festival sfeer.

Twee dagen voetbal door 42 bedrijventeams uit Bedum en omstreken leverden veel strijd, plezier en vooral sportiviteit op. Meer dan 600 voetballers kwamen in actie. Uiteindelijk bleven er bij de heren  twee elftallen over voor de finale. Onder grote publieke belangstelling versloeg het verrassende Multipromo het team van Gert Zijlstra Timmerbedrijf/SIB Installaties na strafschoppen. Pas na meer dan twintig penalty’s viel de beslissing. De Fairplay bokaal was voor Slagerij Zuidhof.

Bij het damestoernooi won Kooistra Tuin & Dier voor de derde achtereenvolgende keer de beker. Klus- en handelsonderneming Erwin/Stacadoorbedrijf Jeroen werd 2e bij de dames. De Fairplay bokaal ging naar Tandheelkundig Centrum Bedum.

Speciaal voor de ietwat oudere voetballers organiseert de stichting een 7×7 toernooi op een half veld. Twaalf teams met allemaal 40 plussers streden voor de eer en de prijzen. De finale was een kopij van 2018. Na een spannende strijd was Problicity in de finale te sterk voor de mannen van Gonnie Smit Hypotheken. De Fairplay cup was voor Steakhouse De Kleine Munt uit Termunten.

Apotheose

Bedrijvenvoetbal is vooral ook feest in Bedum. Op vrijdagavond genoten 1.100 bezoekers van optredens van The Great Piano’s, Frans Duijts en AVD Entertainment. Tijdens de afsluitende feestavond op zaterdag waren er 1.800 bezoekers. De beste Partyband van Nederland ‘Black Tie Monkey Squad’ en de bekende artiesten van 2 Brothers on the 4th Floor en de bekende rapper Ronnie Flex zorgden voor een geweldige sfeer in de grote feesttent. Dat het optreden van Ronnie Flex slechts van korte duur was, mocht de pret niet drukken. Black Tie Monkey Squad vlamde met een kolkende feesttent naar een geweldige apotheose.

Bedum Broest

Op zaterdag was het sportpark omgetoverd tot een heus festival terrein. Bedum Broest had twee podia ingericht. Maar liefst zeven bands met Bedumer muzikanten traden afwisselend op. Alle stijlen kwamen langs: Room 2 Roam, De Heeren van Bedum, Thiossane Afrique, Noint?, Found It, Wanton en Royal House traden op. Wie van goede muziek houdt was in Bedum op het complex aan het juiste adres. De samenwerking van Bedum Broest met het Bedrijvenvoetbal pakte goed uit en zal ongetwijfeld een vervolg krijgen.

Trots

Rob van der Werf, voorzitter van de Stichting Bedrijvenvoetbal, was na afloop blij en trots.

“Dit was mijn laatste keer als voorzitter. Volgend jaar neemt Petra Makkes de voorzittershamer over. Wat heb ik genoten deze editie! Wat kan Bedum een feestje vieren. In het Stadspark traden Anouk en Sting op. Maar wij hadden de feesttent gewoon vol. Stijf uitverkocht. Niet te geloven. En dan al die blije mensen. Daar doen we het voor en daar heb ik het acht jaar lang voor gedaan. Met een geweldig bestuur. En alle enthousiaste vrijwilligers van SV Bedum, muziekvereniging Wilhelmina, DIO Bedum,  de Loopgroep Bedum en die mensen die zich spontaan aanmelden aan vrijwilliger. Zij ondersteunen ons in de organisatie en leveren samen meer dan 2.000 vrijwillige uren. Dat is niet normaal. Als bestuur zijn we vooral ontzettend dankbaar richting al die vrijwilligers en sponsoren. Alleen dankzij hen is zo’n groots evenement in Bedum mogelijk. Daar mogen we in Bedum echt ongelofelijk trots op zijn.”